Положення про проведення національно - патріотичних, спортивних змагань серед працівників закладів освіти Святошинського району м. Києва «Патріот- 2019»

Затверджено:

Голова Святошинської РОП

Л. О.  Заворітько

Положення

про проведення національно - патріотичних, спортивних змагань серед працівників закладів освіти Святошинського району м. Києва «Патріот- 2019»

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Місце проведення: ПНЗ «ЦВПСВМ «Десантник» , відділення Леся Курбаса 12-г., кабінети,зали та спортивні вуличні майданчики.

Дата проведення: 22 травня 2019р. ,

Час проведення :  Реєстрація учасників  - 14.30

Початок  змагань  - 15.00

Змагання проходять під гаслом: «Як тебе не любити, Києве мій

Організатори : Управління  освіти , молоді  та  спорту  Святошинської  РДА,  Святошинська районна організація профспілки  працівників освіти і науки України, РУОМС , ПНЗ «ЦВПСВМ «ДЕСАНТНИК».

Мета проведення:

Залучення працівників закладів освіти Святошинського району до здорового способу життя, , вдосконалення спортивно - масової  та культурно-масової роботи, оволодіння  знаннями, навичками та вміннями першої долікарської допомоги, виявлення талановитих  та креативних працівників закладів освіти, надання методичної та практичної допомоги педагогічним працівникам в впровадженні національно - патріотичного , спортивно-фізичного, художньо-естетичного виховання .

Умови участі:.

1. Учасниками змагань можуть бути виключно працівники закладів освіти Святошинського району м. Києва, члени профспілки працівників освіти і науки України.

2. В змаганнях бере участь  команда від закладу освіти Святошинського району у  складі    5  осіб .  (  Участь  голови  профкому (  заступника  голови )   обов»язкова .                                У  разі   його   відсутності   - команді  зараховуються 5  штрафних балів .

3. Учасники команд : - самостійно   визначають назву та девіз команди,які відповідають гаслу змагань ,

- готують   бейджики - емблеми для кожного учасника  та  табличку з назвою команди.

- готують   домашнє завдання за вимогами етапыв змагань.

4. Кожній команді  принести з собою на змагання:

- гарний настрій та бажання перемогти!

- Виконане  домашнє  завдання - Приготувати  Київську  Перепічку . ( 20 штук)

-1 бинт (10 метрів, маленький) , вату ( маленьку не стерильну)

- ніж та кухонну дощечку , кухонний фартушок та косинку.

- простий олівець, ластик, олівці кольорові, фломастери ,  краски та пензлик ( на  вибір  )

5.Заявки на участь у змаганнях подаються до 23 квітня  2019 року Святошинській  РОП  з печаткою  та  підписами  ( к.  № 221 ) за формою (додаток 1), завіреною  керівником  ,  головою  профкому  ,  медичним працівником  навчального закладу.

6. Форма одягу:

Зручний,спортивний одяг та взуття,

7. Забезпечення змагань:

1.Грамоти, медалі, призи, продукти  для кулішу та  чаювання , одноразовий посуд - Святошинська районна  в м.  Києві  організація  Профспілки працівників освіти і науки України,  Управління  освіти , молоді  та  спорту  Святошинської  РДА.

2. Організація етапів змагань ,  судді  ,спортивний інвентар, фотографування, приготування кулішу, чаю,організація частування, медичний контроль та надання першої медичної допомоги  –ПНЗ « ЦВПСВМ «ДЕСАНТНИК».

8. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

1. Змагання проводяться  на території та в приміщеннях ПНЗ «ЦВПСВМ «ДЕСАНТНИК», де організовуються відповідні локації –етапи проведення гри.

2. Напередодні гри  проводиться електронне жеребкування за поданими заявки.  Номер ,  визначений   жеребкуранням для  участі  в  етапах  змагань , буде повідомлений команді   заздалегідь .

3. Команди –учасники при реєстрації  отримують :

- Номер (  визначений  попереднім  жеребкуванням ) .

- План - схему  проходження етапів гри.

4. Змагання  складаються з блоків :

1.

Командний блок (змагання)

- Представлення команд.                                          - Спортивна естафета знавців української кухні  «Зварити борщ по київськи ».

2.

Індивідуальний блок (змагання)

- Інтелектуальна гра-вікторина «Відун».                             - Художньо-естетичний конкурс «Мій Київ».                   - Конкурс  «Фірмова київська страва -  перепічка»                             - Гра «Рятівник».

3

Виставково-ігровий блок

-  Виставка художніх робіт «Мій Київ»

-  Парад – виставка страв команд.

- Конкурс «Караоке на Борщагівці»

9. СУДДІВСТВО

1.Суддівська колегія гри  визначається з числа представників :  РУОМС Святошинського району,  Святошинської районної  організації Профспілки  працівників освіти і науки України, ПНЗ «ЦВПСВМ «ДЕСАНТНИК», запрошені гості , що мають відповідну освіту та досвід.

2.На кожному етапі   призначаються 1-2 судді, які  вносять в відомість результати змагань. Наприкінці змагань суддівська колегія підводить  загальні підсумки  за  результатами  команди та визначає переможців.

10. ВИДИ ЗМАГАНЬ ТА ЇХ ОЦІНЮВАННЯ

Початок змагань:  о 15. 00.

1.Шикування команд на вуличному плацу  ( учасникам  мати  таблички  з  назвами команди, та  порядковим  номером  )

2. Парад учасників під  музичний супровід   .

3. Урочисте  відкриття змагань (вуличний ринг)

-  виконання учасниками спортивного  свята  Гімну України .

- представлення  почесних гостей та суддівської колегії.

- роз’яснення регламенту та умов проведення змагань.  .

Програма змагань :

І . Конкурс « Презентація команди ».

Представлення команд буде проходити на вуличному ринзі. Регламент- 1 хв.

Участь беруть всі учасники команди - 5 чоловік.

Капітан команди  оголошує назву своєї команди та  девіз ( форма представлення -за вибором команди) Конкурс оцінюється: 1-5 балів.

критерії оцінювання І конкурсу  :

-        відповідність загальній темі змагань - «Як тебе не любити, Києве мій!»;

-       творчий підхід

- креативність в оформленні табличок з назвою команди, бейджиків,    емблем для  кожного учасника ,  атрибутів.

-         злагодженість ;

-         наявність   форми команди та  її  особливість .

Після проведення І  конкурсу  « Презентації команд», судді супроводжують делегованих учасників  змагань на  місця проведення наступних  етапів-№2, №3, №4, №5.

Усі перераховані  етапи гри проводяться одночасно на всіх локаціях.

Індивідуальні змагання та їх оцінювання.

ІІ конкурс Інтелектуальна гра-вікторина «Відун».

Участь бере 1 делегований представник з команди.

Гра проводиться за принципом вікторини – тестування на картках за загальною тематикою «Як тебе не любити, Києве мій !» - вивчаємо  історію Батьківщини через історію свого міста.

Кожній команді надається конверт. В ньому 6 карток з 3 - ма  завданнями. Правильний  варіант  відповіді  треба  відмітити  хрестиком  чи  галочкою .

 

Тематика питань на картках :

1.Історія Києва часів Київської Русі;

2.Історія Києва часів Гетьманства

3.Київ у часи Української Революції (1917-1921 р);

4.Київ  років Другої Світової Війни (1941-1945 р);

5.Київ - столиця незалежної України;

6. Видатні кияни в історії України та Світу.

Гра «Відун» розпочинається одночасно з усіма представниками команд. Фіксується загальний час початку виконання тестів («СТАРТ» ) та індивідуальний час закінчення виконання  завдання для кожної команди (  «ФІНІШ»- надання  конверту суддям ).

На  результати  оцінювання впливає :

-  час виконання  завдання   та надання конверту суддям.

- за  кожну  неправильну  відповідь надається додатковий  штрафний  час ( 10секунд  ) Під час виконання завдання учасникам забороняється використовувати мобільні телефони, смартфони, планшети, «допомога зали».

ІІІ Конкурс .  Художньо-естетичний «Мій Київ».

Участь бере 1 учасник від команди.

Кожному учаснику пропонується  ( через малюнок) відповісти на запитання: « Яким я бачу  своє  рідне  місто  ?» (  його  історія , сьогодення в образах  і  кольорах ) .

Критерії оцінки:

-творчий задум,

-композиція,

-художня майстерність виконання,

-креативність (використання різноманітних технік)

Оцінювання проводиться за шкалою від 1 до 5 балів.

ІУ. Конкурс «Фірмова київська  страва - перепічка»

Участь  бере  1 учасник  від  команди

Домашнє завдання команді  -  Приготувати  Київську  Перепічку . ( 20 штук)

Завдання учаснику команди - В  «Козацькому  куточку» прикрасити  блюдо  та   презентувати  його .

Надати  суддям перепічку  на  пробу для оцінювання  та  представити перепічку   на  параді  блюд .

На  результати  оцінювання  впливають :

Смакові якості перепічки , креативність оформлення та  представлення  блюда.

Оцінювання проводиться за шкалою від 1 до 5 балів.

У.  конкурс «Рятівник».

Участь беруть 2 учасника з команди

Для  участі  у змаганні  учасникам потрібно мати  при  собі  бінт  та  вату .

Завдання  : Учасники  команд приймають  участь  у  жеребкуванні ,  під   час  якого отримують картку із завданням  -  Накласти  пов»язку  на рану   тієї частини  тіла  , про  яку  йде  мова  у  завданні.

Варіанти  завдань :

-           пов’язка на рану на голові,

-          пов’язка на голіностопний суглоб (хрестоподібна)

-          пов’язка на палець (поворотна)

-          пов’язка на ліктьовий суглоб (розбіжна)

-          пов’язка на коліно (розбіжна)

Оцінювання результатів :

1.Час накладання пов’язки для кожної команди фіксується  окремо

2. Критерії  накладання пов’язки:

У  разі не правильного  накладання  пов»язки ,  не  щільного   прилягання  її до  рани ,  надання  сторонньої допомоги   -  учанику  надається  10 штрафних  секунд .

Час накладання та штрафні секунди додаються . Таким  чиноим визначається загальний час виконання завдання та місце команди в  цьому  конкурсі .

УІ. Конкурс                                                                                                       Спортивна естафета «  Звари  борщ по -  київськи  »

Участь у  естафеті  бере    команда  (  5  осіб)

2 команди рухаються парарельно.

Хід гри.

На  старті  команд знаходяться  продукти .

Завдання конкурсу  - швидше «зварити»  борщ по -  київськи

Учасникам конкурсу  визначитись  з  основними ( особливими )   продуктами для  борщу - по  -  київські та  швидко «зварити» страву.

- Учасники , долаючи  перешкоди , переносять дерев»яною   ложкою продукти  до  горщика, який  встановлено  на  фініші .

Оцінювання: 1.Суддя   фіксує загальний  час виконання завдання  командою.

2. Штрафний  час  додається  за :

-          невірний / неповний вибір інгредієнтів «Борщу по -  київськи» (5 сек)

-          неправильне подолання перешкод (5 сек)

-          якщо  інгредієнт  борщу   упав  на  землю  ( - 5 сек.)

Час проходження естафети  та штрафний час додається . Таким  чином  визначається  час виконання завдання та місце команди. Найменший час виконання  - найвище місце.

7. Виставково-ігровий блок.

Поки  судівська  колегія підводить підсумки змагань, команди  збираються біля «Рингу» де проходить:

1. Витавка художніх робіт «Мій Київ».

2.  Парад – виставка Київської  Перепічки

3. Конкурс «Караоке на Борщагівці» ( проводиться по за  програмою змагань, визначаються найкращі виконавці пісень про Київ.)

Найкращі  співаки  нагороджуються  призами.

8.Нагородження:

Учасники  та  переможці  нагороджуються грамотами ,  медалями  та  призами .                           9. Загальне фото учасників змагань.

10.Частування учасників змагань кулішем  та перепічками .

Додаток № 1.

Заявка

На  участь в національно-патріотичних, спортивних змаганнях

серед  працівників закладів освіти Святошинського району  м. Києва

«  Патріот» - 2019»

Назва  команди  _____________________________

 

П.І.Б. учасників змагань

Заклад освіти

посада

відмітка  про  проведення інструктажу  з  техніки безпеки

(  підпис  учасника )

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

Директор закладу

Голова  п/к

Медичний  працівник